Bitcoinit taidemaailmassa

Bitcoinit ovat tällä hetkellä yksi suosituimmista ja korkeimmin arvostetuista digitaalisista valuutoista, jotka tulivat yleiseen kiertoon vuonna 2009. Tässä artikkelissa kerromme Bitcoinien perusajatuksesta, niiden turvallisesta ostamisesta ja esimerkiksi siitä, miten niillä voi ostaa taidetta. Taiteen ostaminen Bitcoinilla onkin yhä suositumpaa sen helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden vuoksi.

Mitä Bitcoinit ovat

Bitcoinit ovat verkossa toimiva virtuaalinen valuutta, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. Bitcoinien käyttö on yleistynyt viimeisen parin vuoden aikana huomattavasti ja niitä voi ostaa tänä päivänä monista eri paikoista. Bitcoinit ovat anonyymi valuutta, eli niiden käyttöön ei tarvita henkilötunnuksia tai muita vastaavia tietoja. Myös Bitcoinien arvo on noussut kuluneiden viimeisten vuosien aikana merkittävästi ja ne sopivat hyvin esimerkiksi netissä tapahtuvien ostosten, kuten taiteen maksamiseen.

Bitcoinien ostaminen

Mikäli harkitset taideteosten ostamista kryptovaluutalla, osta Bitcoineja turvallisesti verkossa tutustumalla niitä myyviin tahoihin ja välittäjäpalveluihin. Bitcoinien turvallinen ostaminen tapahtuu ilman identiteettivarkauden tai luottokorttipetoksen riskiä. Bitcoin-tapahtumat ovat lisäksi edullisia toteuttaa ja ne saatetaan loppuun nopeasti, ilman välikäsiä. Näin ollen ostajat voivat hyödyntää tehokkaampia ostoprosesseja ja nauttia suuremmasta maksujensa hallinnasta.

Bitcoinien ostoa varten tarvitaan varmennettu käyttäjätili kryptopörssissä, johon on talletettu euroja tai muuta hyväksyttyä valuuttaa. Bitcoinien säilyttämiseen ja niillä maksamiseen tarvitaan myös erillinen kryptolompakko. Bitcoinin ostaminen itsessään on helppoa ja turvallista myös aloittelijalle, kunhan seuraa ohjeita ja muistaa toimia huolellisesti. On tärkeää ymmärtää, että Bitcoinit ovat erittäin korkean volatiliteetin omaisuuseriä ja niiden arvo voi nousta ja laskea hyvin nopeasti. Tämän vuoksi Bitcoinien ostaminen on riskialtista sijoitusmuotona ja se soveltuu parhaiten sijoittajille, jotka ovat valmiita ottamaan nämä suuret riskit. Bitcoineja ei voi ostaa suoraan pankista, vaan niitä ostetaan netissä toimivista Bitcoin-kauppapaikoista tai suurimmissa kaupungeissa sijaitsevista Bittimaateista – niiden ostaminen onnistuu helposti siis myös suomalaisilta palveluntarjoajilta.

Taiteen ostaminen Bitcoineilla

On olemassa erilaisia verkkosivustoja ja alustoja, joiden avulla ja joissa ihmiset voivat ostaa taideteoksia kryptovaluutan avulla. Taiteen ostaminen Bitcoineilla on yksinkertaista ja turvallista – se tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon heille, jotka etsivät kätevää tapaa ostaa taideteoksia ilman perinteisiä maksutapoja tai huolta turvallisuuskysymyksistä.