Mitä on 3×3?

Koripallo on yksi maailman suosituimmista lajeista. Sitä seurataan ja harrastetaan aivan kaikkialla. Peliä on pelattu itse asiassa jopa yllättävän kauan, sen juurien juontavan 1800-luvun yhdysvaltoihin. Vaikka peli on lajina varsin vanha, siihen keksitään koko ajan uusia hauskoja mahdollisuuksia, ja näistä viimeisin on 3×3!

3×3 keräsi välittömästi hyvin paljon huomiota, kun se esiteltiin suurelle yleisölle. Se on hiljattain lisätty jopa Olympialajiksi, mikä on auttanut tekemään siitä tietenkin vielä kuuluisamman. Mutta minkälainen laji oikein on kyseessä, ja mikä tekee siitä erityisen suositun? Tulemme vastaamaan muun muassa näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Nopea koripallo on hyvin jännittävää

Suosittu laji koripallo.io kerää hyvin paljon katsojia muun muassa siitä syystä, että se on lajina hyvin nopea. Pelaajat juoksevat pallo pomputtaen todella nopeaa tahtia, ja jokainen ottelu on täynnä todella jännittäviä hetkiä.

Vaikka koripallo on jo valmiiksi lajina nopea, 3×3 tekee pelistä vielä nopeamman. Se on kansainvälisen koripalloliiton eli FIBA:n luoma versio perinteisestä koripallosta, ja sen tarkoitus on tehdä pelistä vielä nopeampi. Siitä syystä sitä on uskomattoman jännittävä seurata.

Koripallo, joka on tehty yleisölle

Nopeus ei ole ainoa syy siihen, miksi 3×3 on hyvin jännittävä seurata katsojana. Se on luotu kokonaan yleisö ja katsojat mielessä pitäen. Tästä syystä se on täynnä monia viihdyttäviä asioita, jotka tekevät siitä erityisen hauskan. Jokainen ottelu on täynnä musiikkia ja muita viihdyttäviä elementtejä. 3×3 yhdistää koripallon urbaaniin kaupunkikulttuuriin upealla ja viihdyttävällä tavalla.

3×3 pelataan myös ammattitasolla

Kuten sanoimme, 3×3 on hiljattain lisätty Olympialajiksi. Se oli ensimmäistä kertaa mukana nuorten olympialaisissa vuonna 2010, jonka jälkeen FIBA aloitti suunnittelun sen lisäämisestä kesäolympialaisiin. Tämä tapahtui vihdoin vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisissa.

Tämä ei ole ainoa tapahtuma, jossa lajia pelataan ammattitasolla. Sen lisäksi on olemassa muun muassa Challenger turnauksia, jotka ovat yksittäisiä urheilutapahtumia, jotka ovat järjestetty erityisesti 3×3 lajille. Lisäksi lajista pelataan nykyään Maailmanmestaruutta sekä Euroopanmestaruutta. 3×3 ja koripallo faneille riittää siten katsottavaa!