Soile Yli-Mäyry – Asfalttivalo

 

soile4

Art-Häme haluaa esitellä tänään Suomalaisen kuvataiteilijan Soile Yli-Mäyryn näyttelyn ja muutamia teoksia. Upea näyttelykokonaisuus on nähtävissä Tampereen Viihdepalatsissa 2.6.-17.8.2016 ja se on laaja katsanta kyseisen taiteilijan töihin. Osa näyttelyssä esillä olevista töistä on viimeksi ollut yleisön nähtävillä 80-luvulla, joten tarjolla on siis todellisia helmiä taiteen ystäville.

 

Soile Yli-Mäyry on pitkän ja maineikkaan uran tehnyt taiteilija, jonka taiteellinen tuottavuus ei ole vähentynyt 30 taiteilijavuoden aikana, päinvastoin taiteilija on jaksanut luoda aina vain uutta ja kansainvälisestikin menestynyttä taidetta.

Soile Yli-Mäyry on yksi Suomen menestyneimpiä nykytaiteilijoita, joiden luomisvimma on jatkunut vuodesta toiseen ihailtavan kiihkeänä. Yli-Mäyry on esitellyt taidettaan niin Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Intiassa ja monissa Euroopan maissa. Määrällisestikin näyttelyitä on ollut aivan huikea määrä, sillä niitä on vuosien mittaan kertynyt reilusti yli 300.

 

Näyttelyssä ensi kertaa, sitten 80-luvun esillä olevat teokset, ovat nimetty jo silloin kymmeniä vuosia sitten “Digitaaliorjat” todella aikaa kestävällä nimellä, sillä tuo nimi sopii meidän nykyiseen aikaammekin varsin osuvasti. Koko näyttelyä kantaa teema siitä, kuinka ihminen on etääntynyt luonnosta ja ei enää osaa eikä koe olevansa osa kokonaisuutta.

Teokset ottavat kantaa nykyiseen maailmankuvaan, jossa ihmisten yksinäisyys muuttuu yhä enenevässä määrin käsinkosketeltavaksi, eikä sen kehitykselle näy loppua vaikka tiedostammekin sen. Mutta, yksinäisyys voi olla myös voimavara, joka antaa sen ääreen pysähtyneelle oivalluksia ja luovuutta.

 

soile1234