Tampereen Taidesuunnistus

taide

Tampereella taidetta on haluttu tuoda lähemmäksi ihmistä erilaisilla tapahtumilla. Yksi tälläisista on Tampereen Taidesuunnistus, joka on nyt järjestetty jo yhteensä kaksitoista kertaa. Viimeiksi tämä upea ja innovatiivinen tapahtuma järjestettiin 23.-24.4.2016 ja osallisena oli niin käsityöläisiä, muotoilijoita kuin taiteilijoitakin. Tällä kertaa kohteita oli mukana yhteensä 150 kappaletta ja ne ovat avoinna kello 11.00-17.00.

Suurin osa kohteista sijaitsi tällä kertaa Tampereella, mutta myös lähialueen pienemmillä paikkakunnilla oli kiitettävästi tarjontaa. Mukana olivat esimerkiksi seuraavat paikkakunnat, Ylöjärvi, Vesilahti, Parkano, Pirkkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Mänttä-Villpula,. Nokia ja Orivesi. Kuten huomata saattaa, kohteita olis siis todella upeasti tarjolla tälläkin kertaa.

Tässä tapahtumassa yleisö pääsee halutessaan vierailemaan niin taiteilijoiden ateljeissa ja työtiloissa tai taidegallerioissa ja muissa työtiloissa joissa on mahdollisuus nähdä taiteilijat työnsä äärellä. Tässä tapahtumassa raha ei myöskään nouse esteeksi kulttuurin ja taiteen nälkäisille, sillä kaikki kohteet ovat ilmaisia. Tämä onkin ollut todella hyvä ja tärkeä päätös, sillä näin varmistetaan että jokaisella joka on asiasta kiinnostunut on myös mahdollisuus päästä osallistumaan riippumatta taloudellisesta tilanteesta.

taide1

Osa tapahtuman luonnetta onkin myös sen yhteiskunnallinen ja sosiaalinen aspekti. Samalla kun ihmisille annetaan tasapuolisesti mahdollisuus nauttia taiteesta ilman kuluja, halutaan myös tuoda esille ihmisten tasapuolisuus ja yhteiskunnallinen tasa-arvo, jota myös taiteen on omalta osaltaan tarkoitus edistää.

Tämä tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille ja se onkin oivallinen tapa saada perheen pienimmätkin mukaan kulttuuri- ja taideharrastukseen. Liian usein ajatellaan taiteen ja kulttuurin olevan jotakin, mitä vain tietty ja tietynlainen kansaosa voi harrastaa. Tämä on kuitenkin yleinen mutta todella väärä harhaluulo. Taide kuuluu kaikille, sukupuoleen, uskontoon, ikään, suuntautumiseen ja kansallisuuteen riippumatta. Taide on yhdistävä, parantava ja voimaannuttava asia, josta jokaisen tulisi voida nauttia omalla tavallaan.

Taiteen lajeja on olemassa lukuisia, kuten kaikki meistä tietävät. Joukosta täytyy vain löytää se itseään eniten miellyttävä ja ajatuksia ja tunteita herättävä muoto. Seuraavan kerran tämä kyseinen tapahtuma järjestetään keväällä 2017 ja jäämmekin siis odottelemaan sen Taidesuunnistus-katalogia, joka opastaa vierailijan sisään taiteilijoiden maailmaan!