Hämeen Taideartelli Ry

taide

Hämeen Taideartelli Ry:n tarkoituksena on koota jokainen taidetta rakastava, sitä harrastava tai sen parissa työskentelevä yhteen Hämeenlinnassa ja sen lähikunnissa kuten esimerkiksi: Hausjärveltä, Hattulasta, Janakkalasta Lopesta sekä Tammelasta.

Hämeen Taideartelli Ry on perustettu jo vuonna 1980, joten sillä onkin todella pitkä sekä merkittävä tausta Hämeen taidepiireissä. Taideartelli tuo merkittävän lisän kaupungin kulttuuripalveluihin ja sitä kautta onkin saanut paljon kiitosta, joukkoon kuuluvilta.

Mielestäni on todella merkittävää, että Häme panostaa kulttuuriin ja taiteeseen, sillä onhan taiteen todettu auttavan mielenterveyteen ja erilaisiin negatiivisiin tuntemuksiinkin. Ehkä tällä tavalla nuorisoa saataisiin pidettyä pois pahanteosta ja kiinnostumaan enemmän kulttuurista ja taiteesta.

Tämän yhteisön tarkoitus on tarjota apua ja avustaa, jokaista taiteiliaa kehittyäkseen paremmalle tasolle, siinä missä tekeekin.  Hämeen Taideartelli Ry:ltä löytyy oma wiki sivu, jolle he keräävät kaikki lähialueella olevat tapahtumat helposti yhteen, jotta jokaiselle on helposti saatavilla tieto missä tapahtuu ja milloin.

Viimeisimpänä on esimerkiksi ollut tapahtuma Tammelan kunnantalolla, näyttelytilassa 2. toukokuuta ja 19. toukokuuta välisenä aikana. Näyttelyssä on ollut Terttu Liisa Pullisen öljyvärimaalauksia ja näyttelyn nimi on ollut Matalasta torpasta maantien varresta. Yksi hänen maalauksistaan on nimeltään mansikan poimijat, ja kyseessä on todella hienosti maalattu öljyväriteos. Terttu Liisa on ollut itse myös tavattavissa kyseisessä paikassa, tämä on varmasti kiva tapa lähestyä häntä ja kehittää omaa näkemystään öljyvärimaalaamisesta ja miten itse kehittyä kyseisessä harrastuksessa.

Hämeen Taideartelli Ry järjestää myös joka vuosi vuosinäyttelyn. Viimevuonna eli vuonna 2016 paikaksi valikoitui Hämeenlinnan pääkirjasto. Ajankohta oli syksyllä 3. lokakuuta ja 16. lokakuuta välisenä aikana. Täällä taiteenystävät pääsevät näkemään monien taiteilijoiden erilaisia taideteoksia helposti. Viimevuonna töitä on ollut nähtävillä aivan huikea määrä. Työt ovat olleet öljyvärimaalauksia, tussimaalauksia, akvarellimaalauksia sekä akryylimaalauksia. Töitä on ollut niin värillisä  kuin mustavalkoisiakin.

Toivottavasti Hämeen Taideartelli Ry jaksaa pitää lippua korealla myös jatkossakin ja muistaa järjestää näitä huikeita tapaamisia ja tapahtumia taiteen parissa myös jatkossakin. Tämä on nimittäin aivan huikea keino saada ihmisiä mukaan taiteenpariin ja jokaista sen eteen työskentelevää tulee kyllä arvostaa aivan 100 prosenttisesti.