Taidetta tatuointien muodossa

tattoo

Tällä kertaa lähdimme hieman laatikon ulkopuolelle, ja postauksemme käsittelee tatuointitaidetta. Hämeenlinnassa on erittäin vilkas tatuointikulttuuri, ja muutama Suomen taitavimmista tatuoijista löytyykin juuri täältä. Tulevana kesänä kaupungissa järjestetään erityinen tatuointitapahtuma, jota esittelemme tällä kertaa.

Unique Art Tattoo Festival

Tatuointi- ja katutaidefestivaali Unique Art Tattoo Festival järjestetään tänä kesänä 14.-15.7. Hämeenlinnassa. Se järjestetään kolmatta kertaa, ja varsinaisena tapahtumapaikkana toimii Verkatehtaan alue. Paikalle on tulossa paljon kansainvälisesti tunnettuja tatuointiartisteja. Lisäksi tapahtuma houkuttelee paikalle eri alojen taiteilijoita ja tekijöitä. Festivaali kestää kaksi päivää, ja sen luvataan tutustuttaa kävijänsä ainutlaatuiseen tatuointitaiteeseen sekä katutaidekulttuuriin.

Jos sinua kiinnostaa olla mukana tekemässä tapahtumaa, se onnistuu vielä hyvin. Tapahtuma nimittäin hakee eri alojen artisteja mukaan esittelemään omaa omistaan. Tekijöjoukko on hyvin kansainvälinen ja varmasti inspiroiva. Koko festivaalin idea onkin tuoda uusia kykyjä esiin ja tämän kautta saada aikaiseksi näyttävä, yhtenäinen joukko eri alojen osaajia.

Tapahtumaan tulonsa varmistaneista tatuointiartisteista mainittakoon ranskalainen Stephane Chaudesaigues, norjalainen Tom-Erik Johansen, jenkkiläinen Todd Grant ja Kanadan vahvistus Fabien Madeleine. Myös suomalaisia artisteja on saapumassa paikalle, näistä esimerkkejä mainitaksemme Nina Silavuori, Ani Pykälä-Aho, Tuomas Koivurinne ja tietenkin maankuulu, ihana Säde Sonck. Taiteilijoiden määrä on huikea, ja lisätietoa kaikista mukaan ilmoittautuneista artisteista löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Liput

Lippujen hinnat eivät päätä huimaa, sillä Unique Art Tattoo Festivalin yhden päivän lippu maksaa vain 12 euroa. Kahden päivän lippukin on vaivaiset 17 euroa. Kaikkia tulijoita muistutetaan ottamaan käteistä mukaansa, sillä useimmat näytteilleasettajat eivät ota mukaansa maksupäätettä. Alle 12-vuotiaat, jotka tulevat tapahtumaan vanhempiensa kanssa, pääsevät alueelle ilmaiseksi.

Miss Unique Ink 2017

Festivaalien aikana valitaan myös Miss Unique Ink 2017. Missikandidaatit kuvataan nettikilpailua varten ja kuvat julkaistaan festivaalin somekanavilla, festivaalin nettisivuilla ja mahdollisesti myös muissa medioissa. Kuvaajan a toimii useita arvokisoja ja palkintoja voittanut Mikaela Holmberg. Pääkilpailu käydään 14.7. Tuomaristo valitsee osallistujien joukosta voittajan sekä perintöprinsessat. Lisäksi voittajakolmikko voi jäädä loppufestivaalien ajaksi nauttimaan festivaaleista sekä takuuvarmasti heitä seuraavasta huomiosta.

Tapahtumalla on useita eri yhteistyökumppaneita, ja ilahduttavasti moni niistä on paikallisia yrityksiä.

Vapaudu ennakkoluuloistasi ja lähde heinäkuussa nauttimaan tatuointi- ja katutaiteesta Verkatehtaalle!